مجرای ادرار لوله ای است که مثانه را به دهانه ادرار در اندام تناسلی بیرونی زنان متصل می کند و ادرار از طریق این لوله از بدن خارج می شود. مجرای ادرار بخشی از دستگاه ادراری است که کلیه ها، حالب، مثانه و خود مجرای ادرار را نیز در بر می گیرد.

مجرای ادرار در زنان کجاست؟

در زنان، مجرای ادرار نسبتاً کوتاه (حدود 4 سانتی متر) است، از گردن مثانه شروع شده و از طریق غشای پرینه ای و کف لگن عضلانی عبور می کند. مجرای ادرار مستقیماً  به سمت پرینه، در ناحیه بین لابیاهای کوچک، باز می شود که به آن دهلیز می گویند. دهانه مجرای ادرار در ناحیه ‌ای به نام دهلیز قرار دارد؛ درست در جلوی دهانه واژن و حدود 2 تا 3 سانتی ‌متر به سمت کلیتوریس. انتهای پایینی مجرای ادرار نیز با وجود دو غده مخاطی در دو طرف آن مشخص می ‌شود که غدد اسکِین نام دارند. این غدد در زنان همانند غده پروستات در مردان عمل می ‌کنند.

چگونه مجرای ادرار خود را پیدا کنید؟

مجرای ادرار شما بین لبه های داخلی فرج (لابیای کوچک)، یعنی جایی زیر کلیتوریس و بالای دهانه واژن قرار دارد؛ اگر لبه های فرج خود را از هم باز کنید، احتمالاً بلافاصله یک سوراخ می بینید. در صورتی که این سوراخ در انتهای پایینی فرج قرار داشته باشد، به احتمال زیاد دهانه واژن است. با دیدن واژن، کمی بالاتر را که نگاه کنید دهانه مجرای ادرار شما در آنجا (اما زیر کلیتوریس) قرار گرفته است. در تصویر زیر مجرای ادرار در زنان با دایره ی سبز رنگ نشان داده شده است.

مجرای ادراری در زنان

 

همانطور که در تصویر می بینید برای زنان، دهانه مجرای ادرار یک سوراخ کوچک است که در زیر کلیتوریس و بالای واژن قرار دارد. اگر می خواهید کاتتر یا کاپ قاعدگی را وارد واژن خود کنید و بین این دو سوراخ شک دارید، می توانید از یک آینه در پوزیشن یا حالتی که راحت تر هستید استفاده کنید تا سوراخ ادرار و واژن را به درستی از هم تفکیک و شناسایی کنید.

منابع:

medscape

imaios